» » Всесвітній День театру

Всесвітній День театру

lyminec 27-03-2018, 10:44 689 Новини
5
27 березня ми святкуємо особливий день, коли гра перетворюється у справжнє життя...


Театр – стародавнє мистецтво віку самої культури. Актори, чи то професійні, чи то аматори, кожен день створюють для пересічних громадян можливість: можливість жити, дихати, відчувати, плакати і сміятись одночасно. Ці люди часто виходять на сцену, ховаючи глибоко-глибоко себе справжніх, щоб донести істину. Вже цього достатньо, щоб дякувати діячам цього виду мистецтва.

Офіційно святкувати Всесвітній день театру почали з 1961 року у Франції. День, 27 березня, обрано було не випадково. За легендою саме цієї дати у Стародавньому Римі відбулася перша вистава.

З нагоди цього чудового Дня в Гузіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося інтегроване заняття «Один день з життя театру», яке провела керівник гуртка «Театральне мистецтво» БДЮТ Сеньків С. І. Діти з перших хвилин заняття відчули особливу атмосферу, яка панує в театрі, переглянувши відеопрезентацію «Ми йдемо в театр». Ознайомивши гуртківців з різними видами театру, керівник запропонувала переглянути стару казку «Ріпка» на новий лад і відтворити її. Розподіливши між собою ролі, юні актори швидко взялися за створення образів. Маленьким глядачам так сподобалася казка, що вони вирішили помінятися місцями з акторами і також  спробувати себе у ролі казкових героїв, розігравши улюблену казку «Рукавичка».

Принесли масу задоволення ігри «Обмін ролями» та «Вгадай по губах», під час яких гуртківці вчилися зосереджувати свою увагу.

Аналізуючи заняття, вихованці обмінялися  враженнями від своєї гри на сцені і виявили бажання в майбутньому відвідати театр.

Керівник гуртка «Театральне мистецтво» БДЮТ Сеньків С.І.

Фотографії до новини

Всесвітній День театру
Всесвітній День театру
Всесвітній День театру
Всесвітній День театру
Всесвітній День театру
Всесвітній День театру
Всесвітній День театру
Всесвітній День театру
Всесвітній День театру

Всього фотографій: 9.

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий