» » Обласний конкурс писанки

Обласний конкурс писанки

bdut 4-05-2019, 10:30 773 Новини
2
Котилася писаночка з гори на долину,
Закотилась писаночка до нас у густину.
Ой кувала зозуленька в зеленому гаю,
Писанкова Коломия гостей зустрічає!


Коломия недаремно вважається центром українського писанкарства. Щороку  після Великодня в місті організовують фестиваль, на який з’їжджаються гості з цілої України (і не тільки).


В рамках фестивалю відбувається обласний конкурс писанкового розпису. Взяла участь у ньому і команда гуртківців з БДЮТ під керівництвом Долішної М.М., до її складу увійшли переможці місцевого етапу.
    Дівчата майстерно виконали розпис, характерний для бойківського краю. Переможницею конкурсу (І місце) стала Софія Андрусишин  (гурток «Бісероплетіння»). Вона використала для своєї писанки традиційний для нашого регіону символ- зорі.


Учасниця гуртка «Крій та шиття» Стельмах Анастасія зацікавила гостей свята своєю технікою розпису шпилькою. Вона створила цілу писанкову композицію-віночок. Ця техніка писання не забирає багато часу, проте вимагає від майстрині великої вправності, швидких і точних рухів. Ще одну писанку Настя написала традиційну.


На думку юних майстринь, конкурсу сприяє святкова атмосфера фестивалю. Тут можна показати себе і подивитися, як пишуть учасники з інших регіонів, які кольори і орнаменти застосовують, які у них цікаві особливості.

Після завершення  роботи гуртківці БДЮТ відвідали музей писанок та святковий  ярмарок біля нього, і повернулися додому, сповнені нових вражень, ідей та хорошого настрою.







Фотографії до новини

Обласний конкурс писанки
Обласний конкурс писанки
Обласний конкурс писанки
Обласний конкурс писанки
Обласний конкурс писанки
Обласний конкурс писанки

Всього фотографій: 6.

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий