» » Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови

lyminec 21-02-2019, 11:34 530 Новини
2

Сьогоднішній день ми присвячуємо її величності УКРАЇНСЬКІЙ мові, щоб ще раз підкреслити, що те, чим ми повсякденно користуємося, є справжнім дивом, великим і прекрасним. Тяжких поневірянь зазнала на своєму шляху наша рідна мова: витерпіла страшне лихоліття татарщини, пережила утиски Польщі, нападки Московщини. Вбивали її, терзали її, шматували рідну мову, та не знищили – звучить, гримить знову і знову. Вона чиста, як криниця, милозвучна, як пташиний спів, свята, як Божий дар.

Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Кожен народ - патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон і бореться за її незалежність і волю, якщо того немає.

Мета: донести учням інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови,формувати знання учнів про шлях становлення рідної мови, прищеплювати і розвивати  почуття патріотизму, національної гордості за мову, виховувати любов до рідної мови, бажання досконало її знати .

Метою даного свята є: донести учням інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, формувати знання учнів про шлях становлення рідної мови, прищеплювати і розвивати  почуття патріотизму, національної гордості за мову, виховувати любов до рідної мови, бажання досконало її знати.

Фотографії до новини

Міжнародний день рідної мови
Міжнародний день рідної мови
Міжнародний день рідної мови
Міжнародний день рідної мови

Всього фотографій: 4.

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий