» » День рідної мови

День рідної мови

lyminec 9-11-2017, 15:53 779 Новини
5

“Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.”

Панас Мирний

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.

На базі Гузіївської школи працює гурток «Театральне мистецтво» БДЮТ, який під керівництвом Сеньків С.І. наповнює позашкільне життя яскравими фарбами художньої творчості. Гуртківці поєднують у своїй роботі  і мистецтво слова, і музики, і хореографії. Яскраві  костюми, оригінальні театралізовані дійства та незабутні свята – ось неповний перелік роботи гуртка «Театральне мистецтво».

Збагачуючи рівень знань юних українців, до свята писемності та мови керівник гуртка підготувала інтелектуально-пізнавальну гру «Ми любимо українську мову»  та провела серед вихованців гуртка.

Дух азарту та яскравих емоцій переповнював актовий зал. Команди «Діти України» та «Чемпіони» показали хороші знання з української мови, удосконалили навики виразного читання, яскраво проявили себе у конкурсі пантоміми та народної пісні. Не обійшлася гра і без молодших учасників гуртка, які відповідально виконували свої доручення та заповнювали музичні паузи. Інсценізація «Українську і чужинську мови змішувать не слід», повчально сприймалася глядачами, а пісні «Наша мова калинова» і «Любіть Україну» дівчатка виконували під оплески залу. Гідно оцінивши знання дітей, члени журі(досвідчені педагоги школи) дійшли спільного рішення і з різницею в один бал, перемогу отримала команда «Чемпіони».

Дорогі друзі! Маймо сміливість серцем і душею впевнено сказати «Ми- українці!», хай усіх єднає віра в краще майбуття. Плекаймо всі разом ту мову, яка дісталася нам у спадок від наших пращурів.

Фотографії до новини

День рідної мови
День рідної мови
День рідної мови
День рідної мови
День рідної мови
День рідної мови
День рідної мови
День рідної мови

Всього фотографій: 8.

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий